De ce este necesara si obligatorie evaluarea angajatilor !?

www.protectiamuncii-psi-iscir.ro
Serviciu extern de prevenire si protectie in domeniul securitatii si sanatatii in munca (protectia muncii), situatii de urgenta (psi) si ISCIR in Bucuresti si Ilfov !
Din perspectiva managementului resurselor umane, evaluarea reprezinta procesul periodic prin care este identificata masura in care salariatul isi desfasoara activitatea conform cerintelor, peste asteptari sau sub asteptarile angajatorului.
Evaluarea salariatilor este un element indispensabil in cazul concedierii pentru necorespundere profesionala. In al doilea rand, legea prevede obligativitatea informarii angajatilor cu privire la criteriile de evaluare, astfel incat absenta acestora din CIM poate fi sanctionata cu o amenda de pana la 10.000 de lei.Astfel, „prin CCM si regulamentul intern se va stabili procedura de evaluare a performentelor salariatilor, respectiv termenele si conditiile in care se ve desfasura evaluarea, procedura care se va aplica cu titlu obligatoriu salariatilor ce vor fi concediati pentru necorespundere profesionala”.
Sa retinem, asadar, ca decizia de concediere pentru necorespundere profesionala, realizata fara o evaluare a angajatului in conformitate cu prevederile legale, devine nula.
Articolul 17 alin. (2) lit. e) din Codul muncii prevede obligativitatea informarii persoanei selectate in vederea angajarii ori a salariatului, dupa caz, cu privire la criteriile de evaluare a activitatii sale profesionale. Pe baza acestor criterii de evaluare si tinand cont de specificul activitatii, angajatorul intocmeste fisa de post in care sunt enumerate atributiile ce ii revin salariatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *