Incetarea CIM prin demisie in cazul salariatelor aflate in concediu de maternitate !

www.protectiamuncii-psi-iscir.ro
Inca de la bun inceput, trebuie mentionat ca prin concediu de maternitate se intelege acel concediu medical care se acorda in considerarea starii de graviditate si a lauziei salariatei.
Acesta poate fi acordat pe o perioada maxima de 126 de zile, in felul urmator: 63 de zile prenatal, respectiv 63 de zile post natal.
Salariata gravida poate beneficia de 63 de zile de concediu medical prenatal inainte de data previzibila a nasterii, dar nu mai devreme de a 84-a zi anterioara acestei date.
Atunci cand salariata aflata in concediu de maternitate doreste sa isi schimbe locul de munca, trebuie avute in vedere anumite aspecte.
Dupa efectuarea concediului de maternitate de minimum 42 de zile se poate solicita incetarea CIM prin demisie, fara preaviz.
ATENTIE: In cazul salariatelor care se afla in perioada de concediu pentru cresterea copilului, pana la un an, doi ani respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, acestea au obligatia efectuarii perioadei de preaviz daca la solicitarea incetarii contractului de munca, prin demisie, angajatorul nu renunta la perioada de preaviz.
De retinut ca, concediul medical prenatal se acorda, in exclusivitate, pentru sarcina, si nu pentru afectiuni ce pot interveni pe parcursul sarcinii, fara legatura cu sarcina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *