CERINTELE MINIME DE SSM PENTRU PROTECTIA ANGAJATILOR IMPOTRIVA RISCURILOR LA UTILIZAREA AGENTILOR CHIMICI PERICULOSI

Cerintele minime pentru protectia lucratorilor impotriva riscurilor pentru securitatea si sanatatea lor, care provin sau pot proveni din efectele agentilor chimici prezenti la locul de munca ori ca rezultat al oricarei activitati profesionale care implica agenti chimici periculosi, sunt stabilite prin H.G. nr. 1218/2006.

Orice agent economic trebuie sa se asigure ca riscul pentru securitatea si sanatatea salariatilor in procesul de munca indus de un agent chimic periculos este eliminat sau redus la minimum. Este obligatorie respectarea valorilor-limita de expunere profesionala la agenti chimici in mediul de munca, prevazute in anexele nr. 1 si 4 din respectivul act normativ.
DE RETINUT!
Trebuie sa mentina un inventar (registru) al agentilor chimici periculosi manipulati in unitate, care sa contina referinte la fisele cu date de securitate aferente substantelor si amestecurilor periculoase respective.
Angajatorul trebuie sa realizeze o evaluare a riscurilor induse de substantele chimice periculoase utilizate la locul de munca si sa dispuna masuri prin Planul de prevenire si protectie.
Informatiile referitoare la securitate si sanatate se regasesc in fisele tehnice de securitate (FTS) ale produselor chimice respective. Aceste fise trebuie puse la dispozitie de catre furnizorul produselor (sau cel care comercializeaza).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *