Noile reguli privind oprirea raspandirii SARS-CoV-2

Mai multi membri ai Guvernului Romaniei au anuntat noile reguli privind oprirea raspandirii SARS-CoV-2. Iata ce trebuie sa avem, pe scurt, in vedere de acum incolo.

In primul rand, in localitatile unde rata infectarilor este de peste 4/1000 nu avem voie sa iesim nemotivat din case de vineri pana duminica incepand cu ora 20 si pana la ora 5. Daca trebuie sa plecati undeva in acest interval, aveti nevoie de declaratia pe propria raspundere.

Tot in localitatile unde rata infectarilor este de peste 4/1000 magazinele si alti operatori economici vor inchide la 18. De la ora 18 pana la ora 20 nu va fi nevoie de declaratie pe propria raspundere, intrucat sunt doua ore lasate pentru ca fiecare sa poata ajunge la domiciliu. Numai salile de fitness sau sport vor fi inchise in localitatile unde avem un indice de peste 4/1000.

In al doilea rand, in localitatile unde rata de infectare este de peste 7,5/1000 nu se va putea iesi dupa ora 20 din casa toata saptamana.

WWW.PROTECTIAMUNCII-PSI-ISCIR.RO

In al treilea rand, starea de alerta va fi prelungita pe 14 aprilie, dar credinciosii de rit ortodox si catolic vor putea participa la slujba de Pasti fara restrictii in intervalul orar 20 – 2.

In al patrulea rand, Marea Britanie nu mai este pe lista galbena. Nu se va mai aplica masura carantinarii la sosirea din regat in Romania.

Finalmente, se va reveni la normalul prevazut de starea de alerta imediat ce incidenta cazurilor scade la 3/1000

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *