VARSTA DE PENSIONARE A FOST REDUSA PENTRU CEI CARE LOCUIESC IN ZONE AFECTATE DE POLUARE

VARSTA DE PENSIONARE A FOST REDUSA PENTRU CEI CARE LOCUIESC IN ZONE AFECTATE DE POLUARE
Vesti bune pentru cei care locuiesc in zone afectate de poluare, avand in vedere ca a fost adoptata o decizie de catre Camera Deputatilor, prin care acestia vor beneficia de reducerea varstei de pensionare standard cu 2 ani.
Este vorba despre persoanele care locuiesc in localitati afectate poluare remanenta, cum ar fi: Turnul Magurele, Slatina, Ramnicul Valcea, Baia Mare, Copsa Mica, Zlatna si Targu Mures.
„Persoanele care au locuit cel putin 30 de ani in zonele afectate de poluarea remanenta datorita extractiei si prelucrarii minereurilor neferoase cu continut de cupru, plumb, sulf, cadmiu (…) beneficiaza de reducerea varstei standard de pensionare cu 2 ani fara penalizarea prevazuta la alin.(4)”, potrivit proiectului de lege care completeaza alin. (5) al articolului 65 din Legea nr. 263/2010,
In Romania, varsta standard de pensionare este 63 de ani pentru femei si de 65 de ani pentru barbati, stagiul minim de cotizare este de 15 ani si stagiul complet de cotizare este de 35 de ani, conform Casei Nationale de Pensii Publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *