INSPECTIA MUNCII, UN NOU VAL DE CONTROALE. CE AMENZI AU APLICAT INSPECTORII IN PERIOADA 6-10 FEBRUARIE

Inspectorii muncii au inceput anul 2017 in forta si deja si-au intrat in atributii, avand in vedere ca au realizat mai multe controale la angajatorii din toata tara.
In perioada 6 – 10 februarie acestia au aplicat amenzi in valoare totala de 941.100 de lei (209.133 euro), conform unui comunicat de presa, transmis de Inspectia Muncii.
Inspectorii au efectuat 1.255 de controale in domeniu
In domeniul securitatii si sanatatii in munca s-au aplicat amenzi in valoare de 355.600 de lei, tot in perioada mai sus mentionata. Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 83 de evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca. Au fost efectuate 1.255 de controale in domeniu.
„Reamintim angajatorilor ca masurile minimale pe care acestia sunt obligati sa le ia pentru protectia lucratorilor care desfasoara activitati in aer liber, mai ales cand temperaturile scad sub -5 grade, sunt: distribuirea de ceai fierbinte in cantitate de 0,5-1 litru/persoana/schimb; acordarea de pauze pentru refacerea capacitatii de termoreglare, scop in care se vor asigura spatii fixe sau mobile cu microclimat corespunzator,asigurarea echipamentului individual de protectie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *