Testarea pe linie de SSM !

Mentionez inca de la bun inceput ca obligatiile angajatorului privind instruirea lucratorilor in domeniul securitatii si sanatatii in munca sunt stabilite de Legea nr. 319/2006 a securitatii si sanatatii in munca.
Aceste proceduri ale instruirii lucratorilor din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca se regasesc in HG nr. 1425/2006, fiind extrem de importante, avand in vedere ca siguranta angajatilor ar trebui sa fie o prioritate pentru orice companie.
Cele trei faze ale instruirii sunt urmatoarele:
– instruirea introductiv-generala de minim 1 h (se va finaliza cu verificarea insusirii cunostintelor pe baza de teste. Rezultatul verificarii va fi consemnat in fisa de instruire individuala)
– instruirea la locul de munca de minim 1h (se va finaliza cu verificarea cunostintelor de catre seful ierarhic superior celui care a efectuat instruirea. Rezultatul verificarii va fi consemnat in fisa de instruire individuala)
– instruirea periodica de minim 1h (se va verifica de catre seful ierarhic al celui care efectueaza instruirea si prin sondaj de catre angajator/lucratorul desemnat/serviciul intern de prevenire si protectie/serviciile externe de prevenire si protectie, care vor semna fisele de instruire ale lucratorilor, confirmnd astfel ca instruirea a fost facuta corespunzator)
IMPORTANT: In concluzie, legea prevede in mod OBLIGATORIU verificarea insusirii cunostintelor pe baza de teste numai in cazul instruirii introductiv-generale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *