Cate ore poate lucra un salariat in tura de noapte ?!

Chiar daca unii salariati ar dori sa lucreze doar in tura de noapte, angajatorii trebuie sa fie familiarizati cu faptul ca acest lucru nu este posibil, conform Codului Muncii.
Asadar, un angajat poate muncii doar un numar limitat de ore, in timpul noptii, iar perioada de timp este de asemenea limitata.
Ce ar trebui sa intelegem de aici? Cat timp poate munci un angajat doar in timpul noptii, ce spune legislatia in vigoare?
„Exista vreo prevedere legala conform careia angajatul are voie sa lucreze doar un anumit numar de ore de noapte pe an? Ne confruntam cu situatia unui angajat care doreste sa lucreze doar in schimbul de noapte.”,este o intrebare ?
Trebuie mentionat inca de la inceput ca, potrivit art. 125 din Codul muncii, pentru salariatul de noapte, durata normala a timpului de lucru nu va depasi o medie de 8 ore pe zi, calculata pe o perioada de referinta de maximum 3 luni.
Durata normala a timpului de lucru pentru salariatii de noapte a caror activitate se desfasoara in conditii speciale sau deosebite de munca nu va depasi 8 ore pe parcursul oricarei perioade de 24 de ore.
Specificam ca angajatorul are OBLIGATIA de a a acorda perioade de repaus compensatorii echivalente sau compensare in bani a orelor de noapte lucrate peste durata de 8 ore.
Asadar, pentru perioade de referinta, de maximum 3 luni, salariatul va putea lucra in medie 8 ore munca de noapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *