Conditii pentru acordarea de ajutoare pentru achizitia dispozitive medicale in cazul recuperarii salariatului dupa un accident de munca sau boala profesionala !

Inca de la inceput trebuie specificat ca orice angajat, in calitate de asigurat va beneficia, la cerere specifica, de acordarea anumitor ajutoare pentru a putea procura dispozitive medicale necesare recuperarii, pentru cazurile de accidente de munca ori pentru boli profesionale.
Ce trebuie sa faca un angajat care doreste sa beneficieze de aceste ajutoare, cum se procedeaza? Ce acte sunt necesare?
Pentru a reusi sa intre in posesia acestor dispozitive medicale, angajatul in cauza trebuie sa solicite decontarea contravalorii, iar acesta trebuie sa depuna o cerere la Casa teritoriala de pensii pe raza careia isi au domiciliul.
IMPORTANT: Modelul cererii pentru acordarea de dispozitive medicale este prevazut in Anexa nr. 8 la Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de munca si boli profesionale.
Ce acte trebuie sa insoteasca cererea mai sus mentionata:
1. Formularul de inregistrare a accidentului de munca ( daca este cazul) sau procesul-verbal avizat de Inspectoratul Teritorial de Munca ce a confirmat caracterul de munca al accidentului, ori de adeverinta de confirmare a inregistrarii accidentului de munca la Inspectoratul Teritorial de Munca in cazul accidentelor de munca;
2. Fisa de declarare a cazului de boala profesionala (BP2) sau de adeverinta de confirmare de la Directia de sanatate publica in cazul bolilor profesionale;
3. Obligatorie este recomandarea medicului curant
Ce se petrece daca angajatului tocmai ii inceteaza contractul de munca, respectiv contractul de asigurare?
In acest caz, i se acorda dreptul la servicii medicale doar daca face dovada, conform legii, cu documente medicale, ca este victima unei boli profesionale cauzate de factori de risc specifici locului/locurilor de munca in care a fost angajat.
DE RETINUT: Daca dosarul nu va cuprinde fise BP2 sau adeverinta de confirmare emisa de Directia de sanatate publica, Casele teritoriale de pensii nu vor efectua decontarile mai sus precizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *