Ce trebuie sa stim despre fisa de identificare a factorilor de risc ssm !

Orice angajator este obligat, conform legislatiei in vigoare, sa ia toate masurile necesare, astfel incat angajatii sa lucreze in conditii optime, respectandu-se toate normele de sanatate si securitate in munca.
Toate aceste prevederi sunt stabilite de Legea nr. 319/2006, iar pentru prevenirea imbolnavirii lucratorilor cu boli profesionale cauzate de agenti nocivi chimici, fizici, fizico-chimici sau biologici, caracteristici locului de munca, precum si a suprasolicitarii diferitelor organe sau sisteme ale organismului in procesul de munca sunt stabilite prin HG nr.355/2007.
Fisa de identificare a factorilor de risc profesional trebuie intocmita in mai multe exemplare? Cand trebuie prezentata salariatilor si unde se pastreaza aceasta?
Orice angajat trebuie sa stie ca dosarul sau medical si fisa de identificare a factorilor de risc profesional se pastreaza la cabinetul de medicina muncii pe durata derularii contractului cu angajatorul.
In acest context, angajatorul este obligat sa ii ofere salariatului, la solicitare, copii ale dosarului sau medical si ale fisei de identificare a factorilor de risc profesional. Acest lucru se va petrece atunci cand salariatul decide sa se angajeze in alta companie, iar atunci va fi necesara predarea structurii de medicina muncii a unitatii respective.
Asadar, angajatorul trebuie sa pastreze lista locurilor de munca cu riscuri profesionale si fisele de aptitudine care finalizeaza examenul medical. O copie a fisei de aptitudine va fi transmisa si salariatului.
ATENTIE: Asa cum am mentionat mai sus, fisa de identificare a factorilor de risc profesional se pastreaza la cabinetul medical de medicina muncii, dar totusi angajatorul ar trebui sa pastreze o copie a acesteia, dat fiind faptul ca este nevoie de aceasta pentru completarea dosarului de cercetare, in contextul in care se produce un accident de munca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *