SSM ptr conditii deosebite de munca !

SSM: CUM SE PROCEDEAZA IN SITUATIILE DEOSEBITE DE MUNCA. CE AR TREBUI SA STIE ANGAJATORII, DAR SI ANGAJATI
Exista angajati care lucreaza in conditii deosebite de munca, iar sanatatea si securitatea in munca ar trebui sa fie o prioritate pentru angajatorii lor.
Dat fiind faptul ca exista categorii de lucrari a caror executare poate duce la afectarea grava a sanatatii sau integritatii fizice a unui lucrator, acest aspect nu ar trebui neglijat.
Desigur ca angajatorii sunt obligati sa stabileasca proceduri de lucru si sa urmareasca respectarea acestora.
ATENTIE: angajatorii trebuie sa se asigure ca:
membrii echipei sunt apti pentru lucru (si mai ales pentru lucrul la inaltime, dupa caz) si calificati pentru sarcinile de munca pe care urmeaza sa le execute!
lucratorii sunt instruiti si respecta procedurile de lucru!
este posibila oprirea imediata a activitatii daca se constata abateri de la procedura de lucru aprobata de conducerea societatii
Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 de lei la 10.000 de lei nerespectarea reglementarilor de securitate si sanatate in munca privind intocmirea si respectarea documentatiilor tehnice pentru executarea lucrarilor care necesita masuri speciale de siguranta, conform art. 39 alin. (9) lit. d) din Legea nr. 319/2006.
Ce ar trebui sa mai faca angajatorii?
Angajatorii trebuie sa asigure ca lucrul se efectueaza numai sub supraveghere si ca are loc verificarea permanenta a respectarii procedurilor de lucru, chiar daca acest fapt va incetini viteza de lucru, orice angajator ar trebui sa ia in considerare, in primul rand, siguranta angajatilor.
Un control intern pe linie de securitate si sanatate in munca ar trebui realizat periodic, in aceste situatii.
In acest fel, angajatorul va cunoaste gradul de respectare a dispozitiilor pe care le-a dat in domeniul securitatii si sanatatii in munca.
Ar trebui ca masurile sa fie luate la timp, in caz contrar, mai devreme sau mai tarziu se va produce un accident de munca, dat fiind faptul ca riscurile sunt permanente, in aceste domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *