Cum se face instruire SSM a angajatilor part time !

www.protectiamuncii-psi-iscir.ro
Orice companie angajatoare trebuie sa asigure nromele de securitate si sanatate in munca pentru toti salariatii sai, chiar daca acestia lucreaza cu jumatate de norma.
Pentru a lamuri aceasta chestiune, trebuie sa specificam inca de la inceput ca instruirea introductiv-generala si instruirea la locul de munca se fac:
a) la angajarea lucratorilor definiti conform art. 5 lit. a) din Legea 319/2006 a securitatii si sanatatii in munca;
b) lucratorilor detasati de la o intreprindere si/sau unitate la alta;
c) lucratorilor delegati de la o intreprindere si/sau unitate la alta;
d) lucratorului pus la dispozitie de catre un agent de munca temporar.
Durata instruirii introductiv-generale depinde de specificul activitatii si de riscurile pentru securitate si sanatate in munca, precum si de masurile si activitatile de prevenire si protectie la nivelul intreprinderii si/sau al unitatii, in general.
Durata instruirii la locul de munca depinde de riscurile pentru securitate si sanatate in munca, precum si de masurile si activitatile de prevenire si protectie la nivelul fiecarui loc de munca, post de lucru si fiecarei functii exercitate si nu va fi mai mica de 8 ore.
Legea 319/2006 a securitatii si sanatatii in munca mentioneaza ca instruirea lucratorilor se face in timpul programului de lucru.
Este important de stiut ca atat durata instruirii introductiv-generale, cat si durata instruirii la locul de munca se stabilesc prin instructiuni proprii si nu pot fi mai mici de 8 ore.
Ca urmare, practic, instruire trebuie sa aiba durata de 8 ore, care se ot face fie in aceasi zi cu recuperarea orelor suplimentare, fie in mai multe zile consecutive, corelate cu orele lucrate, in asa fel incat durata instruirii sa fie de mninim 8 h !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *