Munca suplimentara pentru salariatii din conducerea societatii!

www.protectiamuncii-psi-iscir.ro
Serviciu extern de prevenire si protectie in domeniul securitatii si sanatatii in munca (protectia muncii), situatii de urgenta (psi) si ISCIR in Bucuresti si Ilfov !
Conform art. 122 alin. (1) din Codul muncii, munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia iar potrivit alin. (2), in aceste conditii, salariatul beneficiaza de salariul corespunzator pentru orele prestate peste programul normal de lucru.
Art. 120 alin. (1) din Codul muncii stabileste ca munca prestata in afara duratei normale a timpului de munca saptamanal, prevazuta la art. 112 (8 ore pe zi si de 40 de ore pe saptamana), este considerata munca suplimentara.
Asadar, prevederile Codului muncii care reglementeaza munca suplimentara se aplica si persoanelor care ocupa functii de conducere.
Prevederile regulamentului intern trebuie sa respecte prevederile legale inclusiv acele prevederi care reglementeaza munca suplimentara. Altfel spus, angajatorul nu poate deroga de la dispozitiile legale prin regulamentul intern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *