Instruirea ssm/psi a angajatilor care lipsesc de la serviciu minim 30 zile !!

www.protectiamuncii-psi-iscir.ro
Instruirea SSM si PSI este obligatorie pentru angajatii care lipsesc cel putin 30 de zile de la locul de munca, din diverse motive, la reluarea activitatii, potrivit art. 98 din HG 1425/2007 pentrui aprobarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securitatii si sanatatii in munca cu modificarile si completarile ulterioare.

Atentie! Instruirea SSM si PSI pentru angajatii care au lipsit 30 de zile de la munca este suplimentara celei programate in mod normal. Conform legislatiei in vigoare, pentru instruirea periodica – efectuata suplimentar celei programate – se va stabili o durata de cel putin 8 ore.

In plus, in cadrul instruirii periodice, se vor stabili instructiuni proprii de catre conducatorul locului de munca respectiv, impreuna cu:

– angajatorul care si-a asumat atributiile din domeniul securitatii si sanatatii in munca; sau
– lucratorul desemnat; sau
– un lucrator al serviciului intern de protectie si prevenire; sau
– serviciul extern de protectie si prevenire.

Instruirea periodica efectuate suplimentar celei programate se va face pe baza tematicilor intocmite de catre angajatorul care si-a asumat atributiile din domeniul securitatii si sanatatii in munca/lucratorul desemnat/serviciul intern de prevenire si protectie/serviciul extern de prevenire si protectie si aprobate de catre angajator, care vor fi pastrate la persoana care efectueaza instruirea.

Din punct de vedere al prevenirii si stingerii incendiilor, unui lucrator care a lipsit mai mult de 30 de zile calendaristice de la locul de munca i se va face instructajul specific locului de munca, potrivit art. 171 din Ordinul nr. 712/2005 pentru aprobarea Dispozitiilor generale privind instruirea in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor si instruirea in domeniul protectiei civile, cu modificarile si completarile ulterioare.

Durata instructajului specific locului de munca este stabilita in functie de complexitatea activitatii desfasurate (constructii, instalatii si utilaje tehnologice) si nu poate fi mai mica de 8 ore.imagine instruire

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *