Informatii Utile !REVISAL 2018. SE INREGISTREAZA SPORUL DE WEEKEND?

In conformitate cu art. 137 alin. (2) din Codul muncii care stabileste faptul ca, in situatia in care repausul saptamanal se acorda in alte zile decat sambata si duminica, salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca (CIM). Acesta se numeste spor de weekend si se inregistreaza in REVISAL.www.protectiamuncii-psi-isci.ro

Indiferent de organizarea timpului de lucru salariatii beneficiaza de repaus saptamanal de regula sambata si duminica.
Legiuitorul a stabilit numai obligatia de a acorda un spor pentru situatia in care repausul saptamanal se acorda in alte zile decat sambata si duminica lasand partilor libertate deplina in stabilirea cuantumului si a conditiilor acordarii acestuia prin contractul colectiv de munca sau prin CIM.

Raspuns:
Nerespectarea repausului saptamanal in zilele de sambata si duminica necesita acordarea unui spor la salariu pentru munca in weekend.
Legiuitorul nu a impus nicio conditie in acordarea sporului pentru repausul saptamanal in alte zile decat sambata si duminica ci doar a prevazut ca trebuie negociat. Cuantumul, modalitatea de calcul si orice alta conditie ce tine de sporul de repaus saptamanal trebuie sa fie negociate cu salariatul si mentionate in contractul colectiv/individual de munca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *