Atentie angajatori ! Evitati amenzile uriase referitoare la modificarile Codului muncii !

Amenzi de câte 10.000 de lei pentru angajatorii care nu țin copiile contractelor de muncă la fiecare punct de lucru!

Angajatorii Sunt obligați să păstreze la locul de muncă copii ale contractelor individuale de muncă pentru salariații care prestează activitate în respectivele locuri, potrivit unui act normativ in vigoare. Altfel, aceștia pot primi amenzi de câte 10.000 de lei.
Angajatorii trebuie să țină, la fiecare loc de muncă unde se prestează activitate, copii ale contractelor de muncă ale salariaților ce lucrează în fiecare dintre acele locuri, potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 53/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 53/2003 – Codul muncii. Actul a fost publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 644 din 7 august 2017 și se aplică de la această dată.
„Angajatorul este obligat să păstreze la locul de muncă o copie a contractului individual de muncă pentru salariații care prestează activitate în acel loc”, scrie, mai exact, în act. Dacă inspectorii nu vor găsi la locul de muncă verificat copiile contractelor celor ce muncesc efectiv acolo, ei pot da o amendă de 10.000 de lei, potrivit actului. Practic, lipsa fie și numai a unei copii de contract va duce automat la sancțiune – pe care, totuși, angajatorul o va putea plăti la jumătate din valoare, în primele 48 de ore de la încheierea procesului-verbal/comunicarea acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *