Sondaj-stresul la locul de munca

www.protectiamuncii-psi-iscir.ro
Jumătate dintre angajații români se confruntă cu stresul la locul de muncă

Puțin peste jumătate (50%) dintre angajații români consideră că locul lor de muncă este unul stresant întotdeauna, uneori sau frecvent. Asta arată datele studiului ”Calitatea vieţii la locul de muncă” realizat de IRES, la comanda Up România. Potrivit datelor, angajații din mediul urban își caracterizează locul de muncă ca unul stresant într-o proporţie mai mare decât cei din mediul rural.

Cât privește orele muncite suplimentare, 43 %din respondenți au declarat că lucrează suplimentar. Printre aceștia se numără persoanele cu studii superioare şi cu salariu mai mare. Totodată, doar 34% susțin că nu lucrează în plus faţă de programul stabilit contractual.

Datele sondajului mai arată că 73% dintre angajaţii români declară că dispun de condiţii fizice de lucru adecvate, 68% dintre ei consideră că au tot timpul resursele materiale necesare îndeplinirii responsabilităţilor de serviciu. 68% dintre angajaţi afirmă că au dreptul la pauză de masă şi folosesc acest timp pentru a mânca.

De altfel, programul flexibil şi respectarea orelor de lucru se regăsesc printre elementele menţionate de angajaţi ca definitorii pentru calitatea vieţii la locul de muncă.
stress-work
Angajaţii români intervievaţi îşi evaluează propria calitate a vieţii la locul de muncă cu nota 7,5, nota 10 înseamnând „foarte bună”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *