Cand si cum se poate face angajarea temporara a unui salariat !?

Atunci cand un angajator doreste, din varii motive, sa angajeze pe cineva in ideea de a prelua temporar atributiile unui salariat, sunt anumite conditii care trebuie indeplinite.
Cum se procedeaza cu angajatii temporari, cand pot ocupa acestia postul celui care intra in concediu?
Sa luam, de exemplu, cazul unui salariat temporar, care va ocupa functia unei femei care va intra in concediu pentru cresterea copilului.
In organigrama societatii titularul postului este persoana care va intra in concediu de maternitate si nu salariatul numit temporar.
Astfel, trebuie avut in vedere ca, potrivit art. 83 lit. a) din Codul muncii, contractul individual de munca poate fi incheiat pentru o durata determinata pentru inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii contractului sau de munca.
Dar, art. 84 alin. (2) aminteste ca in cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.
ATENTIE:
In acest context, orice angajator trebuie sa ia in calcul ca, pentru a putea incheia un contrat de munca pe durata determinata pentru un salariat caruia ii expira contractul de munca la revenirea titularului pe post, contractul de munca al titularului trebuie sa fie deja suspendat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *