SSM-Instruirea suplimentara la schimbarea locului de munca din unitate !

Instruirea la locul de munca are ca scop prezentarea riscurilor pentru securitate si sanatate in munca, precum si masurile si activitatile de prevenire si protectie la nivelul fiecarui loc de munca, post de lucru si/sau fiecarei functii exercitate.
Chiar daca un angajat este promovat la un alt departament al companiei unde lucreaza, este demn de mentionat ca este necesara o noua instruire la locul de munca.
In acest sens, la schimbarea locului de munca in cadrul unitatii trebuie facuta instruirea la locul de munca de catre conducatorul direct al noului loc de munca.
Inceperea efectiva a activitatii la noul loc de munca de catre lucratorul instruit se face numai dupa verificarea cunostintelor de cate seful ierarhic superior celui care a facut instruirea.
Instruirea la locul de munca se consemneaza in fisa EXISTENTA de instruire individuala, conform Legii nr. 319/2006 a securitatii si sanatatii in munca.
In aceasta situatie, NU se va deschide o noua fisa de instruire individuala. Pentru ca angajatul isi schimba locul de munca in aceeasi unitate, instruirea introductiv-generala nu trebuie refacuta. De aceea, pe fisa de instruire individuala, cimpul destinat instruirii introductiv-generale nu va mai fi completat, iar instruirea se va confirma la rubrica instruire suplimentara.
De retinut faptul ca instruirea va fi de minim 1 h si maxim 8 h, in functie de complexitatea activitatii desfasurate si a riscurilor existente!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *