Ce este echipamentul individual de protectie EIP !?

www.protectiamuncii-psi-iscir.ro
Echipamentul Individual de Protectie – EIP, reprezinta orice echipament destinat să fie purtat sau ţinut de lucrător pentru a-l proteja împotriva unuia ori mai multor riscuri care ar putea să îi pună în pericol securitatea şi sănătatea la locul de muncă, precum şi orice element suplimentar sau accesoriu proiectat în acest scop.
Echipamente Individuale de Protecţie (EIP)
EIP – utilizat când riscurile nu pot fi evitate sau limitate prin mijloace tehnice sau măsuri sau procedee organizatorice EIP trebuie: – să fie corespunzător pentru riscurile implicate, fără să conducă el însuşi la un risc mărit; – să corespundă condiţiilor existente la locul de muncă; – să ia în considerare cerinţele ergonomice şi starea sănătăţii lucrătorului; – să se potrivească în mod corect persoanei care îl poartă, după toate ajustările necesare.
Condiţiile de purtare, durata purtării, sunt determinate în funcţie de gravitatea riscului, frecvenţa expunerii la risc, caracteristicile locului de muncă şi de performanţa EIP.
prot muncii si ev riscEIP – destinat purtării de către o singură persoană.
De retinut faptul ca EIP se acorda in urma evaluarii riscurilor existente de la locul de munca si se acorda Obligatoriu si Gratuit de catre angajator !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *