Noutati legislative in domeniul SSM !!!

www.protectiamuncii-psi-iscir.ro
Incepand cu 1 august 2016, se abroga H.G. nr. 1.136/2006 privind cerintele minime de securitate si sanatate referitoare la expunerea lucratorilor la riscuri generate de campuri electromagnetice, aceasta fiind inlocuita de H.G. nr. 520/2016 care reglementeaza toate efectele biofizice directe si efectele indirecte cunoscute cauzate de campurile electromagnetice.

Campurile electromagnetice reprezinta campurile electrice statice, campurile magnetice statice si campurile electrice, magnetice si electromagnetice care variaza in timp cu frecvente ajungand pana la 300 GHz.

Efectele biofizice directe sunt definite ca fiind efectele asupra corpului uman cauzate in mod direct de prezenta acestuia intr-un camp electromagnetic.

Tinand cont de progresul tehnic si disponibilitatea masurilor de control al emisiei de campuri electromagnetice la sursa, angajatorul va lua masurile necesare pentru a se asigura ca riscurile generate de campurile electromagnetice la locul de munca sunt eliminate sau reduse la minimum pentru a nu afecta lucratorii.
surse electromagnetice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *