INCADRAREA LOCURILOR DE MUNCA IN CONDITII DEOSEBITE NU MAI ESTE POSIBILA

Va reamintim ca nu se mai pot face incadrari ale locurilor de munca in conditii deosebite. Prin HG nr 1014/2015, privind metodologia de reinnoire a avizelor de incadrare a locurilor de munca in conditii deosebite, perioada de reinnoire a avizelor de incadrare a locurilor de munca in conditii deosebite valabile pana la data de 31 decembrie 2015 s-a prelungit pana la data de 31 decembrie 2018.

Prin OUG 89/2018 s-a stabilit ca avizele de incadrare a locurilor de munca in conditii deosebite, al caror termen de valabilitate este data de 31 decembrie 2018, se mentin pana la data de 1 septembrie 2021, data pana la care angajatorii au obligatia de a normaliza conditiile de munca.
Date fiind aceste circumstante se mai pot prelungi avizele prin care locurile de munca au fost incadrate in conditii deosebite in trecut, dar nu se mai pot incadra locuri de munca noi in conditii deosebite.
Pot fi prelungite avizele existente dar NU se pot obtine avize noi pentru incadrarea locurilor de munca in conditii deosebite.
Locurii de munca in conditii deosebite reprezinta locurile de munca unde gradul de expunere la factorii de risc profesional sau la conditiile specifice unor categorii de servicii publice, pe toata durata timpului normal de munca.
Acestea pot conduce in timp la imbolnaviri profesionale, la comportamente riscante in activitate, cu consecinte asupra securitatii si sanatatii in munca a asiguratilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *