Cum evolueaza piata protectiei & securitatii in munca in Romania?

Din punctul lor de vedere, piata sanatatii si sigurantei ocupationale (SSM) din Romania a inceput sa iasa din zona primitiva a productiei de hartii si a semnarii de fise.

De aceea, rolul nostru (n.r www.protectiamuncii-psi-iscir.ro) in acest domeniu este mai important ca oricand. Avem misiunea de a arata ca siguranta la locul de munca este o chestiune nationala, care ar trebui sa ne priveasca pe toti, in egala masura si presupune o responsabilitate la fel de egala. De asemenea, consultantii din domeniu trebuie sa invete pentru a traduce si in cifre ROl-ul activitatilor de SSM, un aspect extrem de important, alaturi de binecunoscuta componenta sociala a activitatii, care presupune traininguri, de exemplu, ce tin de grija fata de sanatatea si siguranta angajatilor.
In general, antreprenorii care apeleza la noi sunt cei care imprumuta din bunele practici imprumutate de la modele de afaceri de succes dezvoltate dincolo de granitele tarii, acolo unde toata lumea intelege ca imbolnavirile profesionale sau accidentele la locul de munca au un impact semnificativ asupra afacerii dar si asupra economiei Romaniei in ansamblul sau.
De altfel, cel mai recent studiu in domeniu a demonstrat in cifre ca impactul asupra economiei nationale din cauza accidentelor de munca este de, cel putin 11,5 milioane de euro anual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *