SSM: mai bine de 800 de controale la angajatori si peste 400 000 euro amenzi

Serviciu extern de prevenire si protectie in domeniul securitatii si sanatatii in munca (protectia muncii), situatii de urgenta (psi) si ISCIR in Bucuresti si Ilfov !
Vesti mai putin bune pentru angajatorii care inca mai incurajeaza inca munca la negru, avand in vedere ca inspectorii de munca au realizat noi controale, la nivel de tara.
grup
Asa se faca ca, in perioada 30 octombrie 3 noiembrie 2017, Inspectia Muncii a desfasurat actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare totala de 380.931 de euro, adica 1.759.900 de lei. Au fost depistate 85 de persoane care lucrau la negru, dintre acestea 18 erau din judetul Constanta si cate 7 din Ilfov si Arges.
In domeniul relatiilor de munca, au fost efectuate 1263 de controale in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare de 1.448.400 de lei, din care 1.230.000 de lei pentru munca la negru, si au fost sanctionati 283 de angajatori.

SSM: mai bine de 800 de controale la angajatori

In domeniul securitatii si sanatatii in munca au fost efectuate 831 de controale, in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare de 311.500 de lei. Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 94 evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca. Dintre acestea, 49 au avut loc in Ilfov, 24 in Judetul Brasov si 18 in judetul Arad.

Firmele vor fi obligate sa puna afise la intrare cu: Acest spatiu functioneaza FARA autorizatie de securitate la incendiu

Dupa tragediile petrecute in cadrul unor cluburi de distractie si nu numai, autoritatile iau masuri drastice in cazul acelor companii care nu respecta legislatia in vigoare, in ceea ce priveste apararea impotriva incendiilor si autorizatia de securitate la incendiu.
Asadar, in urma cu o saptamana a fost adoptata tacit de Senat „legea Colectiv”, asa ca cei care nu au autorizatii de incendiu vor fi nevoiti sa amplaseze panouri de informare in acest sens, chiar la intrarea in cladirile lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *